Positieve emoties

GUILTY PLEASURES

AMUSEMENT, wat moest ik daar nou mee? Ik ben heel erg van de rijtjes, aardig plichtsgetrouw, kleur zelden buiten de lijntjes, dus deze positieve emotie overslaan was eigenlijk geen optie voor me. (Ja, daar heb ik nog iets te leren….)

Slappe lach
Waarom worstelde ik er zo mee? Amusement is toch leuk? Ja, maar ook zo oppervlakkig. Mijn nieuwsbrieven moeten toch diepgang hebben, de lezer triggeren, aan het denken zetten?
Natuurlijk, amusement is heerlijk. Een lekkere rom-com bekijken, een flauwe mop vertellen, de slappe lach krijgen wanneer je leraar scheikunde in een wolk van krijt belandt omdat hij de borstel op het schoolbord uitklopt.
Leuk, maar vluchtig.

Pinterest en pindarotsjes
En dan dat schuldgevoel. Te laat naar bed omdat je nóg een aflevering van Suits hebt gekeken. Je moeten haasten omdat je te lang een spelletje op je telefoon hebt gedaan. Heel Pinterest gezien, terwijl je alleen maar inspiratie voor een traktatie zocht. Tien pindarotsjes gegeten, terwijl je wil afvallen.
Volgens mij herkennen we het allemaal, maar wie geeft het toe?
Ik beken: ik heb alleen geen Pinterest ……

Laarsjes
Moeten we dan alleen maar nuttige dingen doen? Worden we daar gelukkiger van? Natuurlijk niet! Gun jezelf iets nutteloos!

Misschien voel je je dan net als onze kleindochter, die met haar felgroene laarsjes voor het eerst in haar leven in een plas stampt.

Wat gun jij jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *