Wat is wandelcoaching

Veel mensen zeggen tegen me: ‘Wandelcoaching? Wandelen doe ik elke dag, daar heb ik toch geen coach voor nodig!’. Ik begrijp heel goed dat ze dat zeggen, maar dagelijks wandelen kan veel meer opleveren dan een half uur lichaamsbeweging.

Als iemand zich gevangen voelt in verplichtingen op het werk of thuis, in de keuzes die hij (of zij natuurlijk) moet maken, of in zijn lijf, dan is een half uurtje buitenlucht per dag niet voldoende. Het lukt niet om daardoor echt ruimte te gaan ervaren en zich vrij te voelen. Een wandelcoach heeft daar oefeningen voor en die maakt gebruik van de natuur. Niet zweverig, maar heel concreet.

In de basiswandeling laat ik als wandelcoach iemand bewust ervaren wat er gebeurt als hij buiten in de natuur aan het lopen is. Van binnen naar buiten. Van spieren aanspannen naar bewust kijken en luisteren. Van aandacht voor de ademhaling naar beseffen dat alles goed is, zoals het is.

Even fantaseren: wat is nu hier speciaal voor die persoon op dit moment? Staan de klaprozen te applaudisseren? Dat windje komt precies op tijd om het verhitte gezicht te verkoelen. De bomen ritselen van plezier!

Helemaal vanzelf is het tempo van de wandelaar vertraagd. Hij komt tot rust en voelt zich vrijer. Het bewegen gaat gemakkelijker en de gedachten gaan stromen.

En daardoor kan hij met mij als begeleider aan de slag met wat hem bezighoudt.

Heeft hij een dilemma? Een splitsing in de weg maakt het gevoel over de mogelijkheden helder.

Wil hij zo graag wandelen, maar doet het altijd pijn? Dan heb ik tips voor houding en beweging.

Kan hij niet meer doorademen? Dan zijn er ademhalingsoefeningen.

Voor iedereen die het gevoel heeft vast te zitten, heb ik oefeningen op maat.

Op stap gaan met mij als wandelcoach geeft ruimte!

Wil je meer weten over het coachtraject? Heb je andere vragen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren